Panowie, czas dalej upływa nieubłaganie i jesteśmy w daleko w polu.
Do "tablicy stanęli" jak na razie : Maciej (inicjator pomysłu), Jacek, Radek, Przemek, Wojtek, Janusz, Darek.
To trochę mało do obsługi tego typu imprezy a plany z tego co słyszałem są niemałe.
Radek zorganizował wizytę kolegów z SRH "Marienburg" o czym wspomniał już wcześniej i miło nam będzie nawiązać znajomości z kolegami mającymi wspólne zainteresowania.
Maciek miał załatwić jeepa Willysa, tego który uświetnił ubiegłoroczny piknik dla gości z zaprzyjaźnionych miast - co dalej w tym temacie Maćku ?
Padły propozycje cateringu, cokolwiek to dla nas znaczy - kto niby ma sie tym zająć, ile osób ? Nie wyobrażam sobie aby te osoby zajmowały się czymkolwiek innym niż pitraszeniem przekąsek !
Temat broni i amunicji. I tutaj zaczyna się kwint esencja organizacyjna planowanej imprezy.
Broń klubowa+amunicja, broń prywatna+amunicja ?
Jeżeli broń klubowa wraz z amunicją klubową, to wiadomo, że firmujemy piknik naszym klubowym logo.
Jeżeli broń prywatna z własną amunicją, to niekoniecznie powinniśmy reklamować imprezę naszym logo.
Drugi wariant wiadomo, jest bardziej atrakcyjniejszy jeżeli chodzi o kwestię spektrum różnorodności oferowanej broni. Nie mniej jednak może spowodować konflikt typu, do czyjej kieszeni ma trafić zarobiona kasa. Przerabialiśmy to w ubiegłym roku.
Łączenie obydwu wymienionych wariantów nie jest raczej dobrym pomysłem.
Sprawa najważniejsza.
Czy te wszystkie niuanse zostały uzgodnione z Prezesem KKS VIS ?
Warto abyście się spotkali w najbliższą niedzielę i ustalili z Nim ostateczny program i plan działania. W przeciwnym wypadku nie ma sensu brać za to przedsięwzięcie.
Ja jestem zwolennikiem przygotowania konkretów i pewników, niż podchodzić do tematu "a jakoś to będzie"
Ze swojej strony podejmuje się zrobienia właściwego ogłoszenie/plakatu, pod warunkiem że to wszystko będzie dograne i ustalone.
Na pikniku podejmę się roli fotografa oraz jak wspomniałem już wcześniej użyczę broń z amunicją, pomogę w rozstawieniu i pozbieraniu sprzętu po zakończeniu.
Zapewniam, że jeżeli przygotujemy się do tego rzetelnie i poważnie to impreza będzie miło wspominana przez uczestników na długi czas.
Semper fi,
Daro