Zgodnie z otrzymaną ulotką, tego dnia imprezą towarzyszącą obchodów Dni Kwidzyna będzie piknik strzelecki. Ponieważ nikt nic nie wie do końca, to chciałbym poinformować, że tego dnia bez względu na to, kto będzie strzelał na długiej osi, chcielibyśmy z Filipem zorganizować mini-tor 3G na krótkiej osi. W tym celu przygotujemy w godzinach popołudniowych łączony tor strzelba-karabin-pistolet. Tor może być wykorzystany osobno lub łącznie. Do jego budowy będziemy potrzebować 3 poppery i około 6 tarcz IPSC. Wiem, że są chętni do poznania podstaw dynamiki, tak więc tego dnia będzie to tor szkoleniowy, dla osób chętnych z naszego klubu posiadających amunicję 12/76, 9 para i 7,62x39. Broń mogę użyczyć lub można posiadać własną. Na miejscu będzie timer, więc klasyfikacja łączna może posłużyć do komunikatu.
W jednym przebiegu toru przewiduję 3x śrut + 4x 9mm + 4x karabin. Niestety nie mamy przesłon, ale może będzie beczka i coś jeszcze...
Kolegów z którymi rozmawiałem o dynamice poinformuję jeszcze na którą godzinę się pojawimy na strzelnicy. Niestety testu IDPA nie zorganizujemy, moim zdaniem zbyt dużo czasochłonny jest i nie wszyscy mają klamoty w klasie sprzętowej (kabury i ładownice). Dlatego wystarczy mini tor i masę zabawy, którą można wielokrotnie powtórzyć.
pozdrawiam