Ostatnie doniesienia w sprawie zawodów, dzielę się z wami :
- Jest zgoda Burmistrza na pokrycie kosztów pucharów i grochówki, tym samym zawody zmieniają nazwę na "Majowa Strzelba i Czuma o Puchar Burmistrza Kwidzyna". Pucharów z miasta będzie w sumie 12, 4 duże za pierwsze miejsce w każdej konkurencji, po 2 małe za 2 i 3 miejsca.
- Będzie puchar "Prezesa ZR LOK dla najlepszego strzelca we wszystkich kategoriach. Pan Rysio mi go jakoś dostarczy. Przydałby się zatem jakiś formularz zbiorczy wyników, może Krzycho lub Jarek coś zaproponują....
- Będzie grochówka dla zawodników, postaram się wynegocjować napoje chłodzące, jak nie to się kupi wodę w Kauflandzie i tyle. Kubki plastikowe przywiozę ja z firmy.
- W konkurencji karabinu CZ będzie limit około35 osób, tylko tyle będzie amunicji. Irek przyjedzie rano koło 10.00 i proponuję aby sędziowie odrazu strzelili tą konkurencję, później może być mało czasu a i lufa musi odpocząć. Irek przywiezie 5 kompletów słuchawek i może z 1 okulary oraz tarcze (jakieś).
- Przed zawodami w prasie ukaże się ogłoszenie o zawodach z linkiem do naszego portalu. Na szczycie portalu winno się ukazać ogłoszenie z linkiem do regulaminu i cenami startowego. Po analizie kosztów i form rozliczeń z partnerami jest następująca propozycja :
- 3 konkurencje dla osób z uprawnieniami bez własnej broni - 30 zł (każda po 10 zeta)
- te same konkurencje dla organizatorów i przyjaciół - 20 zł
- karabin c.z. płatny osobno i bezpośrednio u Irka na strzelnicy - 25 zł dla wszystkich
- swój karabin i amunicja - free
Dodatkowo, dla przyjezdnych będzie utworzony formularz zgłoszeniowy. Poprosiłem Darka o przygotowanie i przetestowanie go na przyszły tydzień. Jest on po to, aby wiedzieć ile trzymać miejsc na karabin c.z. bo członkom klubów bardziej zależy na komunikatach niż osobom bezstronnym. Jeśli ktoś przyjedzie też ze swoją pompką czy pistoletem to płaci tylko 10 zł za każdą konkurencję w której używa broni lub amunicji z zawodów.
Dodatkowe strzelania (poza konkursem) w konkurencji strzelba, pistolet lub kbks - po 10 zł, z czego strzelba i pistolet płatne bezpośrednio u sędziów z Gardy.
- Będą 2 timery, na strzelbie i pistolecie, przydałby się stoper nawet dwa na karabiny.
- są zmiany w regulaminie, szczególnie w kwestii karabinu c.z. Ze względu na dostęp amunicji i jej ceny, po negocjacjach z Irkiem zmieniłem ilość próbnych z 3 do 2. Dodatkowo nie będziemy latać do tarcz, wyniki będą sprawdzane przez lunety i tu apel o przywiezienie na strzelnicę lunet. Irek przywiezie 1 szt, Jurek zobowiązał się zapytać co z LOKoskimi i może Jarek przywiezie swoją. Napewno się przydadzą.
Ostatnią wersję regulaminu po konsultacjach z Gardą i Irkiem umieściłem
TUTAJ Jeśli są uwagi to proszę pilnie o kontakt.
- Będą 2 zestawy krótkofalówek ( Darek i Ja) jak ktoś ma jeszcze komplet w paśmie cywilnym to niech się zdeklaruje, przydadzą się....
Treść artykułu oraz zaproszenie dla mediów i na fora internetowe napiszę niebawem po akceptacji cen zaproponowanych wyżej. Na koniec kilka spraw drobnych dla przypomnienia :
- Jarek, wysłałem ci dyplomy w CDR na maila domowego. Prosimy o propozycje do wydruku . Pozostaje kwestia ile dyplomów ? skoro są puchary proponuję tylko za 4,5 i 6 miejsca.
- Materace : w końcu bierzemy LOKoskie czy od Adama ? Cały sprzęt LOKoski przyjedzie rano koło 9.30.
- Taśmy ogrodzeniowe : ktoś się deklarował nie zapisałem kto....
To narazie tyle, na koniec prosiłbym o deklaracje, kto o której w sobotę może być, a jest co robić.
- rozstawić taśmy i zablokować wjazd na strzelnicę + rozwiesić kartki o strzelaniu
- Rozstawić karabinki, chorągiewki i tarcze oraz stanowisko do Czumy.
- Przestrzelać karabinki i poustawiać przezierniki.
itd....
pzdr