Witam wszystkich. Mam na imię Marcin, mam 24 lata, jestem studentem 5-go roku geografii. Od pięciu lat mieszkam w Słupsku, ale mój rodzinny dom jest w Szkaradowie koło Ryjewa. Strzelam sobie już kilka lat w Akademickim Klubie Strzeleckim głównie z karabinka sportowego 5,6mm i karabinka pneumatycznego. Po za tym czasem dla odmiany używamy wszystkiego co jest dostępne czyli Margolin, rewolwery 9mm, pistolety 9mm ( głównie Makarowy i Glocki), pistolet dowolny i czarnoprochowce. Korzystamy ze strzelnicy Gryfa oraz czasem ze strzelnicy policyjnej. Wakacje spędzam w rodzinnych stronach i już w zeszłym roku miałem pojechać na strzelnicę w Kwidzynie, zobaczyć co tam się dzieje, ale jakoś się w końcu nie wybrałem. Zawsze było coś do roboty, praca na roli, a we wrześniu praktyki w szkole. Dziś trafiłem (w sumie przypadkiem ;-) ) na to forum i widzę, że jest kilku zapaleńców, którzy coś działają w tym temacie.
Mam w związku z tym kilka pytań. Czy klub ma jakąś broń, którą można by ewentualnie wypożyczyć i postrzelać sobie na strzelnicy? Jakie są kryteria członkostwa w klubie (jeśli jest o tym na forum to przepraszam, jeszcze nie doczytałem)? Z czego strzelacie? Na fotkach widziałem głównie czarnoprochowce, karabiny centralnego zapłonu i pneumatyki.
Czasem zjawiam się na kilka dni w domu, z chęcią bym udał się w tym czasie zobaczyć co i jak na strzelnicy.
To chyba tyle na tą chwilę, poniżej kilka fotek z zawodów i treningów.
Pozdrawiam ze Słupska.
Na treningach i zawodach często spotykamy panią Sagun-Lewandowską mistrzynią Polski w strzelaniu z pistoletu pneumatycznego- na zdjęciu poniżej, ja to ten najbrzydszy, ale z medalami :lol:
Jeżdżąc po różnych pokazach lotniczych zawsze staram się zatrzymać na chwilę przy wypatrzonej broni :p