Z przyjemnością śmiem donieść kolegom, że Komisja Kwalifikacyjna Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego uznała za zasadne przyznać mi Licencję Strzelecką na broń pneumatyczną i kulową
Oznacza to że czas się zbroić, mam już info jak w trybie przyspieszonym otrzymać promesę na zakup i chyba z tej opcji niebawem skorzystam. Moje serce i oczy nadal jednak skłaniają się ku mej małokalibrowej miłości czyli KBKS. Czytałem na i-web'ie nieco informacji, wszyscy chwalą i ganią pewne marki, chciałbym abyście podzielili się swoimi linkami do firm oferujących takie giwerki. Moje wymagania nie sią wielkie, jestem raczej przekonany aby pozostać przy zakrytych przyrządach ( żadnych lunet narazie ) no i aby maszynka strzelała w wszystkiego co się da, mam tu na myśli .22 Longa wszelkiej maści.
Właśnie przygotwuję się do remontu szafy w domu i wszak prawo nakazuje, stosownym wyposażeniem musi być stosowna szafa. Dzieci rosną, broni w domu coraz więcej, czas zamknąc to pod klucz. Upatrzyłem sobie coś takiego :
Miejsca trochę musi być bo wujo nadal namawia mnie na myślistwo i kto wie, może będzie potrzeba więcej miejsca.....
To tyle, zapodajcie jakieś ciekawe linki do handlarzy giwerami, a może do konkretnych modeli ?
pzdr