Moi drodzy
Rozmawiałem wczoraj z Irkiem z Grudziądza, kolejny egzamin na patent strzelecki odbędzie się na przełomie października-listopada. Zadeklarowałem się, że ustalę liczbę chętnych z Kwidzyna.
Wiem że nie wszystkim pasuje taki wydatek, lecz dla orientacji podam przybliżone koszty ;
- Kurs przygotowawczy w Grudziądzu ( trzeba być 2-3 razy na strzelnicy ) to około 250 zł w tym przygotowanie teoretyczne i praktyczne ( około 5 paczek .22 do wystrzelania ), do tego materiały i wybrane zagadnienia
- Egzamin w Zawiszy w Bydgoszczy ( niestety trzeba poświęcić jeden dzień, bo egzamin odbywa się głównie w godzinach południowych ) - koszt 400 zł
- Koszt licencji w plastiku ( opcja dodatkowa - papierowa wersja w cenie ponktu powyżej ) - koszt 60 zł
Wiem że Ryba odpada, z wiadomych względów, czy zatem ktoś jeszcze da się skusić ? Nie chciałbym tu rozpoczynać dyskusji "po co komu taki patent", moją intencją jest określenie tylko liczby chętnych i tyle.
Dla czystej przyjemności chętnie z Wami się "bujnę" do Grudziądza, celem wyprucia kilku magazynków. W razie potrzeby więc, będę miał do dyspozycji samochód.
pzdr