ALL
Zgodnie z zapowiedzią byłem dziś u pana Ryśka, poniżej przedstawiam założenia :
21-go kwietnia, na strzelnicy w Kwidzynie przeszkolenie 18 osób, słuchaczy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych z Malborka w zakresie :
- Zasad panujących na strzelnicy
- Bezpiecznego obsługiwania się bronią
- BHP na strzelnicy
- Strzelanie praktyczne do tarcz
Teoria :
W piśmie skierowanym do LOK mają się odbyć 2 strzelania w terminach 21 i 28 kwietnia, w godzinach od 10.00-17.00
Praktyka:
jednak z wielkości materiału wynika, że można to załatwić w ciągu jednego dnia ( papiery wymagane z dwoma datami ). Oraz załatwić strzelania w tym dniu.
Ustalenia :
Szkolenie i strzelanie prowadzimy MY, broń (6 karabinków ), materace, tarcze taśmy - mają być przywiezione na strzelnicę o 9.00 rano, od 10.00 ma się zjeżdżać Malbork.
Pozostaje ustalić cały harmonogram szkolenia i strzelania. Powiedziano mi, że ci ludzie nie mieli do czynienia z bronią wogóle. Potrzeba kilka osób do obsługi i przypilnowania porządku, a nawet do patrzenia im na ręce. Nie wspomnę o wydawaniu amunicji itd. Otrzymałem listę z nazwiskami, więc deklaruję że przygotuję wszystkie niezbędne papiery na tą okoliczność. Pozostaje więc stworzenie listy chętnych do pomocy i pewnie do postrzelania, bo taka okazja też powinna się pojawić. Starym zwyczajem pewnie trzeba też zabrać siekierkę i takie tam drobiazgi, tak jak to zrobiliśmy dla kibiców....
pozostałe informacje :
Broń jest w Prabutach, dziś podobno jest zakończenie prac nad nowym magazynem (alarm) i została tylko kontrola i dopuszczenie. Pan Rysio też zajedzie na strzelnicę. Dziękował również za pistolet i pytał się czy można sukcesywnie podrzucać pozostałe. Potwierdziłem bo chyba tak Ryba wspominał.
to chyba na tyle. Narazie niech temat pozostanie w tej części forum (czytaj teoria vs praktyka), potem może się go przeniesie.
pzdr